Pirkkala-opas ja tapahtumajärjestäjä

Valmistuin paikallisoppaaksi keväällä 2019. Teen Pirkkalaopastuksia sekä bussilla että kävellen. Opastuksen voi tilata joko Pirkkala-oppaiden kautta tai suoraan Yrityskonsultointi Turkian kautta.
Kun ryhmänne tekee bussiretken Pirkanmaalle, on Pirkkala vanhana emäpitäjänä tutustumisen arvoinen kohde. Pirkkala-oppaan voi tilata kyytiin. Opastetut kierrokset lähtevät Pirkkalan monitoimitalolta.

Tervetuloa Pirkkalaan -kerros kestää 3 h ja kierroksen aikana pidämme omakustanteisen kahvitauon. Tutustumme historialliseen Pirkkalaan ja uudempiin asuinalueisiin, jotka erottuvat omaleimaisella rakennustyylillään. Kierrämme vanhojen kartanoiden kautta ja perehdymme rautakauden elämään Tursiannotkon alueella. Tutustumme 1900-luvun muuttuvaan kuntakuvaan ja 2000-luvun elinkeinoelämään.

Pirkkalan muinaisaika herää eloon Reipissä järjestettävällä viikinkikierroksella. Mihin rautakauden ihmiset uskoivat, miten asuivat ja miten elivät. Metsän merkitys oli suuri muinaisajan ihmisille. Kerron myös silloisista elinkeinoista, kotieläimistä, viljelykasveista ja käsitöistä. Kierros sopii koko perheelle. Kohderyhmänä ovat 6-12 vuotiaat lapset. Kierros toteutetaan museodraaman keinoin ja painotukset vaihtelevat kierroksittain. Kierroksen kesto on n. 1 h.

15.6.2019 järjestettiin Viikinkikierros (1 h) lapsille ja lapsenmielisille Reipin museoalueella.

Kierros keräsi liki 50 innokasta kuulijaa.

Tapahtuma tehtiin kahden henkilön voimin käyttäen museodraamaa elävöittämään kierrosta; asut, tarinat, faktaa.

 

19.5.2019

Opaskierros Pirkkalassa.

Kulttuuri, asuinalueet, historiaa, nykyinen Pirkkala

Mikäli olet kiinnostunut em. kaltaisista tapahtumista, opastuksesta Pirkkalan alueella, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Jutellaan lisää.

8 + 7 =

Pin It on Pinterest